Reilu vuosi sitten aloitimme Vanhalla Muuralantiellä sijaitsevan historiallisen talon myymisen. Ensi hetkestä alkaen, talo herätti valtavasti kiinnostusta ja jopa Iltalehti kirjoitti siitä jutun. Voit käydä lukemassa jutun täältä. Koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, alla on muistin virkistämiseksi muutama kuva vuoden takaisesta lähtötilanteesta:

Monien mutkien jälkeen talolle löytyi ostaja ja kaupat lyötiin lukkoon tammikuussa. Taloon tulee TNT-Putken toimisto ja lupaprosessin jälkeen kunnostustyöt ovat alkaneet talossa. Tähän mennessä talon ympäriltä on raivattu risut pois ja muutos on jo nyt huomattava. Sisällä on aloitettu purkutyöt ja katon ja piippujen kunnostus on alkamassa. Uudet omistajat ovat rakennusalan ammattilaisia ja hyvin innostuneita tästä urakasta.

Talon pihapiirin raivauksen ja siivouksen jälkeen talon ulkopuoli on jo avartunut (kuva TNT-Putki).

Seurailemme hankkeen etenemistä tulevan vuoden aikana. Erityisesti odotamme sitä hetkeä, kun graffitit on puhdistettu pois kauniilta vanhalta punatiilijulkisivulta. Espoolaisena on hieno nähdä, että pala espoolaista historiaa säilyy ja tulee vuosikymmenten tauon jälkeen aktiiviseen käyttöön.