Virtuaalikalustus vai perinteinen stailaus?

Kiinteistönvälittäjänä panostan aina myytävien asuntojen hyvään valmisteluun, jossa yhtenä työvaiheena yleensä on stailaajan kotikäynti tai tyhjien asuntojen kalustus. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asutuissa kodeissa stailaajamme käy paikan päällä asiakkaan kanssa kaikki kodin tilat läpi ja ehdottaa ja tekee muutoksia kotiin sen parhaiden puolien esilletuomiseksi. Voimme myös tuoda asiakkaalle lainaksi tekstiilejä ja muuta rekvisiittaa joko kuvauksen ajaksi tai koko myyntiprosessin ajan. Tyhjien asuntojen kohdalla kotiin tuodaan myyntiä varten kalustus, joka auttaa potentiaalisia ostajia hahmottamaan tilan mahdollisuudet. Kalustusta tehdään, koska tyhjät tilat näyttävät usein pienemmiltä kuin kalustetut. 

Kaikkien myytävien asuntojen kohdalla perinteistä kalustusta ei aina voi tehdä. Syynä voi olla kustannusten lisäksi esimerkiksi halutun kalustuksen vaikea toteutus (esim. flyygeli) tai juuri valmistunut pintaremontti, jonka vuoksi pintoja ei haluta riskeerata kalustusta tuodessa.

Toteutimme Ampujanmäessä Soukanniemessä sijaitsevaan taloon sekä perinteistä stailausta että virtuaalikalustusta. Perinteistä stailausta hyödynnettiin jo valmiiksi kalustettuihin tiloihin sekä alakerran suureen huoneeseen, johon päätimme stailata huoneen kotijoogaa ja rentoutumista varten.

Upean talon portaikkojen seinät oli hiljattain maalattu,jonka vuoksi suurien kalusteiden viemistä ylä- ja alakertaan haluttiin välttää, jotta seinäpinnat pysyisivät naarmuttomina ja hohtavan valkoisina. Ratkaisuna tilojen mahdollisuuksien visualisointiin teimme virtuaalikalustusta. Talossa on kaksi suurta lasitettua terassia, joista toiseen loimme kalustuksen virtuaalisesti.

Koska suurten terassikalusteiden raahaaminen yläkertaan ei tullut kyseeseen, virtuaalikalustuksen avulla pystyttiin auttamaan potentiaalisia ostajia hahmottamaan suuren terassin todellinen koko. Tässä talossa on kaksi todella tilavaa lasitettua terassia, joille mahtuu reilusti kalustusta sohvaryhmistä vaikkapa riippukeinuihin.

Alakerrassa olevaan tilaan luotiin virtuaalisesti mediahuone. Tila oli aiemmin toiminut perheellä samaisessa käytössä, josta idea kalustukseen saatiin. Tässäkin tapauksessa potentiaaliset ostajat hahmottavat paremmin, miten suuri sohva ja televisio tilaan mahtuu tai miten sitä voisi omassa käytössä kalustaa.

Kolmas virtuaalikalustettu tila oli suojaisa ulkoterassi, jossa on paikka esimerkiksi ulkoporeammeelle. Tila on kylpyhuoneen ja saunan välittömässä läheisyydessä, katettu ja valmiiksi katseilta suojassa. Luonnollisesti emme voineet tuoda ulkoporeammetta paikan päälle myynnin ajaksi, joten virtuaalikalustuksen avulla se oli kätevää ”taikoa” tilaan.

Teimme kotiin myös ihan perinteistä stailausta. Stailaajamme kävi kaikki tilat asiakkaan kanssa läpi ja teki somistuksen kuvauspäivänä. Talon alakerrassa on rauhallinen ja tilava huone, jossa on potentiaalia moneen käyttöön – lasten rajuihinkin leikkeihin tai rauhallisemmaksi harrastehuoneeksi. Tilassa on hiljaista ja rauhallinen tunnelma, joten stailasimme sinne joogahuoneen, joka varmasti olisi monelle mieluinen hektisen arkielämän vastapainoksi. 

Tämä upea talo Espoon merellisessä Soukanniemessä on myynnissä, joten jos ihastuit näkemääsi, pääset katselemaan lisää kauniita kuvia ja tarkemmat tiedot täältä.

Kodista on tehty myös video. Upea talo vai mitä? Soita rohkeasti, jos haluat päästä katsomaan tätä kaunotarta. 

Jos oman kotisi myynti on ajankohtaista, voit kutsua minut arviokäynnille. Käynti on luottamuksellinen ja maksuton ja saat sen jälkeen perustellun kirjallisen arvion ja myyntisuunnitelman asunnollesi.

Arviokäynnin pääset tilaamaan täältä.